Süstla Köök

Söök on Meediasüstis üks väga oluline komponent. Sellega saab kõhtu täita, rõõmu valmistada, meelitada, aga kindlasti saab seda ka valmistada. Seekord otsustasime selle viimase kasuks ja alustasime oma kokandussarjaga “Süstla Köök”!

Oleme varemgi kaamera ees proovinud kokkamist. Nüüd, kui meie seas on üks tore süstal Rasmus, kellele meeldib kokkamine, tekkis meil idee, panna süstlad köögis proovile. Süstla Köögis hakkavad koos Rasmusega kokkama Meediasüsti süstlad. Iga süstal saab näidata oma firmarooga. Olgu selleks kasvõi praemuna või pelmeenid.

Kahjuks ei hakka see sari ilmuma regulaarselt, kuid uusi põnevaid retsepte, mida ise kodus järele proovida, võib sealt tõesti leida. Süstla Köögis ei tehta ainult süüa, sest igas köögis peab alati nalja ja naeru olema. Lisaks sellele saame nii mõndagi põnevat teada meie kokkade kohta, näiteks millal nad hakkasid ise süüa tegema.

Esimese saate puhul teeb saatejuht Rasmus Russak ise otsa lahti ja näitab, mis on tema firmaroaks. Seda ei saa ta teha muidugi üksi ning otsustas endale abikokaks kutsuda Meediasüsti peatoimetaja Kristin Kooskora. Rasmuse firmaroaks on imeline lasanje, mille nad ka kaamerate ees valmis küpsetasid. Vaata videost, kuidas neil see õnnestus.

Kui sa soovid seda isegi järgi proovida, siis retsept on järgmine:

RASMUSE LASANJE

vaja läheb:
-Hakkliha (põder või veis) ~400g
-Tomatipüree ~600g
-Basiilik (värske, mitte kuivatatud)
-Sibul 1-2
-Vürtsid ja maitseained (sool, pipar, loorber)
-Lasanje plaadid
-Või ~2 spl
-Toiduõli (rapsi või päevalille) ~2 spl
-Nisujahu ~2 spl
-Riivitud juust (pitsariiv) 400g
-Juustu laastud (Forte classico) 100g
-Piim 0,5 l

Juhend:
Kõigepealt haki sibul. Seejärel prae pannil hakkliha ja sibul.Lisa tomatipüree ning maitsesta ja jäta väiksele tulele. Kogused jäävad oma meeldimise järgi.
Teises potis sulata keskmisel temperatuuril võid ja lisa kuhjaga supilusikatäis jahu, kui vaja lisa õli, kokku peaks tulema pudingust natukene paksem mass. Seda massi pruunista omale meeldimise järgi pidevalt segades, kuna see kõrbeb väga kergesti põhja. Tumedam jahu põhi annab sügavama maitse juustu kastmele. Kui soovitud tumedus on saavutatud võib hakata vaikselt piima segule lisama pidevalt segades, kui liiga palju korraga lisada jääb segu tükiliseks. Peale seda võib lisada juustud ning lasta sulada, soovi korral võib ka juustu natukene alles jätta et teha lasanje peale juustu kiht. Kui juustu kaste on liiga paks siis võib lisada piima, kaste peaks olema umbes püree supi paksusega.
kui kastmed on valmis siis võib hakata lasanjet laduma. Alguses soovitan anuma põhja panna natukene tomati kastet, et lasanje põhja ei kleepuks, peale seda kata põhi lasanje plaatidega, kata need tomati kastmega ning tomati kaste juustu kastmega ning korda. kui anum on täis, siis lisage lasanje peale ülejäänud juust ning asetage see eelkuumutatud ahju 180°C juurde ning küpsetage seda 45 minutit.

Head isu!

Saate tegid:
Kristella Nupp
Merily Järveots
Kristin Kooskora
Rasmus Russak

Juhendajad:
Kristina Masen
Ilona Tint

Meediasüst - Põlvamaa noored reporterid
polvamaa.ee
Innove_Rajaleidja
Lasteombudsman
ENTK
Teeviit
Erasmus+