Pole veel juhtunud, et kedagi peab selleks sundima.

Ahja noortekeskuses on ringitöö korraldatud nii, et kõik osalejad on ise kordamööda juhendajad. Tunni läbiviija otsib retsepti, koostab vajaminevatest toiduainetest nimekirja ja arvutab kogused. Kogutud raha eest käiakse koos poes ja ostetakse toiduained. Poes õpitakse lisaks toiduainete hindadele jälgima ka säilivusaega ja koostist.

Kõige populaarsemad küpsetised on kringel ja magusad kaerahelbepätsid. Kaerahelbepätsikesi said proovida ka külalised Ameerikast Oklahoma osariigist, kes Kärsa metodistikoguduse kutsel viibisid Ahjal misjonitööl. Külalistes tekitasid imetlust meie lihtsad täidetud kartulid.

Ühiselt toiduvalmistamine õpetab meeskonnatööd, jõukohaste ülesannete jagamist, puhtuse hoidmist ja söömiskultuuri. Valmistatut nauditakse koos kaetud laua ümber.

Sügiseti toovad kohalikud meeleldi aiasaaduste ülejäägid noortekeskusse. Perepäeval annetas MTÜ AVAR õnneloosimüügist saadud väikese tulu Ahja noortekeskusele. Raha üle andes ütles Alar Osik: «Kasutage seda raha meeldivaks ja kasulikuks tegevuseks. Mina tean, et selleks on teil kokandusring.»

 

 

 

Meediasüst - Põlvamaa noored reporterid
polvamaa.ee
Innove_Rajaleidja
Lasteombudsman
ENTK
Teeviit
Erasmus+